Korona muutti työelämän, mutta ei läheskään toivotulla tavalla.

Digiloikka toi tullessaan jaksamisongelmia ja Teams-ähkyä. Valitettavasti nämä ovat ”vain” oireita siitä, että tuo digiloikka on jäänyt enimmäkseen teknologialoikaksi.

Työntekemisen teknologiat ovat uudistuneet, mutta meidän johtamisen ja työyhteisön ajattelu- ja toimintatavat ovat jääneet ”vanhaan maailmaan”.

Nyt meidän on uudistettava myöskin johtamisen ja työyhteisön ajattelu- ja toimintatavat. Miksi? Koska nykytilanne on kestämätön.

Työhön liittyvät kuormitustekijät ovat kasvaneet ja voimavaratekijät vähentyneet. Tämä kehityskulku on pysäytettävä. Meidän on nyt rakennettava kestävä pohja uuden ajan työlle.

Puhutaan sitten digiajan työstä tai hybridistä, niin nyt on aika rakentaa tarvittavat kyvykkyydet kuntoon, joilla selvitään työelämän seuraavassa vaiheessa.

Kyse on siis uuden ajan työyhteisön inhimillisen ja taloudellisen suorituskyvyn varmistamisesta. Uuden ajan menestyvän ja hyvinvoivan työyhteisön rakentamisesta!

 

Uuden ajan menestyvän ja hyvinvoivan työyhteisön kehittämispalvelu.

DreamLeader on kehittänyt palvelun, jolla edellä mainitut ongelmat voidaan ratkaista. Kehitystyön keskiössä on uuden ajan työyhteisön inhimillinen ja taloudellinen suorituskyky. Tätä kokonaisuutta mitataan DreamLeader – Performance Promoter menetelmällä, joka koostuu 48 eri muuttujasta, jotka vaikuttavat työyhteisön suorituskykyyn.

Palvelukokonaisuutemme sisältää nykytilamittauksen, analyysin sekä raportoinnin. Nykytila-analyysin perusteella toteutetaan asiakaskohtaiset valmennus- ja kehitystyöpajakokonaisuudet.

 

Valmennus- ja kehitystyössä keskitytään:

1.Uuden ajan työyhteisön suorituskyvyn ja työn merkityksellisyyden kehittämiseen

2.Uuden ajan yksilö- ja työyhteisötason ajattelu- ja toimintatapojen kehittämiseen

3.Uuden ajan johtamisen ja johtajuuden ajattelu- ja toimintatapojen kehittämiseen

4.Uuden ajan työelämän tietojen, taitojen, kyvykkyyksien ja voimavarojen kehittämiseen.

 

Uuden ajan menestyvän ja hyvinvoivan työyhteisön kehittämisen palvelukokonaisuus on toteutettavissa täysin etätyöskentelynä. Saat lisätietoja palvelustamme tästä!

 

Haluatko keskustella tarkemmin uuden ajan johtamisen ja työyhteisön kehittämispalvelustamme?

Keskustelen mielelläni kanssasi: tomi.kasurinen@dreamleader.fi

050 3615121

 

DreamLeader Oy on modernin johtamisen ja työyhteisön kehittämisen asiantuntija, joka on keskittynyt uuden ajan työelämän muutoskyvykkäiden, tuottavien ja hyvinvoivien työyhteisöjen kehittämiseen. DreamLeaderin kehitystyön keskiössä on uuden ajan työelämän tietojen, taitojen, kyvykkyyksien ja voimavarojen kehittäminen. Yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasolla. www.dreamleader.fi

Miten tulevaisuuden kilpailukykyinen ja hyvinvoiva työyhteisö rakennetaan? Löydät lisätietoja tästä.