”Tule meille töihin näköalapaikalle”

Ne ajat ovat takana, jolloin rekrytointi tarkoitti sitä, että ilmoitetaan avoimesta työpaikasta ja jäädään odottamaan nipullista huippuhakijoita, joista sitten valitaan parhaista paras.

Sekin aika on jo ohitettu, jolloin rakennettiin markkinointiviestinnän keinoin ulkokultaisia työnantajamielikuvatarinoita, jotka ei sitten kuitenkaan loppupeleissä kertoneetkaan työyhteisön arjesta kovinkaan paljoa…

Nyt on kyse siitä, että nuo tarinat ja työyhteisöjen arki pitää olla samaa paria.

Jos arki ei toimi, niin tarina ei toimi. Jos tarina ei toimi, niin rekrytointi ei toimi.

Tämä asia ei nyt enää ole kovin suuri uutinen, mutta oli vaan pakko ottaa esille, kun on tullut viime aikoina tavattua aika monta hieman tuskastunutta rekrytoijaa.

Tämä asia ei ole yksin rekrytoijan ongelma. Tämä on koko organisaation yhteinen ongelma, johon kannattaa viimeistään nyt herätä.

Työelämä on jo muuttunut.

Ulkokultaisten tarinoiden ja juhlapuheiden aika on päättynyt. Nyt ratkaisee arki. Kyse on siis siitä, mitä organisaatiossa ihan oikeasti tapahtuu tai on tapahtumatta. Jotkut puhuvat kulttuurin kehittämisestä, mutta kyse on ihan vaan arjen tekemisestä ja sen tasosta.

Ahdistaako arki vai ei ? 

Tämä on nyt ydinkysymys. Tämä asia määrittelee organisaatiosi menestymisen. Eikä tässä puhuta tulevaisuudesta – tämä on todellisuutta jo nyt.

 

tomi.kasurinen@dreamleader.fi – 050 3615121 – www.dreamleader.fi

 

Miten tuottava ja hyvinvoiva työyhteisö rakennetaan ? Katso vinkit videoltamme.