Korkean suoritustason organisaatiossa hyvinvointi johtaa hyviin työsuorituksiin

 

Hyvä liiketoiminta syntyy hyvinvoivista ihmisistä. Ei tässä ole vaihtoehtoja. Pelkkä hyvinvointi ei kuitenkaan takaa yksin huippusuorituksia. 

Hyvinvointi kääntyy tuottavuudeksi, kun siihen yhdistyy aktiivinen ja tavoitteellinen tekeminen. Parhaimmillaan tästä ilmiöstä syntyy työn imu. Se on tila, jossa työn tekeminen ei tunnu enää työltä ja tuloksetkin ovat huikeita. Tämä voi kuulostaa hurjalta, mutta näinkin voi ihmiselle käydä.

Toinen haaste korkean suoritustason organisaation rakentamisessa on se, että tuo aktiviinen ja tavoitteellinen tekeminen pitää toteutua niin yksilö-, kuin työyhteisötasollakin. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että meillä on yksilöitä, joilla on halu ja kyky suoriutua hyvin.

 

 

Mitkä ovat edellytyksiä siihen, että voimme päästä yksilötasolla korkean suoritustason moodiin ?

 

Tuon polun viitoittaa kaksi keskeistä muuttujaa. Ne ovat 1) motivaatio omaan työhön ja 2) sitoutuneisuus työnantajaan. Monesti nämä asiat sekoitetaan yhdeksi ja samaksi, mutta ne ovat kaksi eri asiaa. Toinen tärkeä asia on oivaltaa se, että nuo molemmat tarvitaan samanaikaisesti. Kutsun tätä kokonaisuutta työhön omistautumiseksi. Se pitää sisällään nuo molemmat näkökulmat. Nämä tekijät luovat perustan tuolle yksilötason korkealle suoritustasolle.

Tuohon hyvään suoritukseen tarvitaan siis toki muutakin esim. osaamista, työkykyä ja fiksuja yksilötason toimintatapoja – mutta kaikki lähtee kuitenkin siitä, että perusta on kunnossa. Perusta syntyy motivaatiosta ja sitoutuneisuudesta. Jos näissä on ongelmia, niin se kyllä heijastuu noihin muihinkin osa-alueisiin. Eli ensin perusta kuntoon !

Alla on nelikenttä, joka auttaa Sinua oivaltamaan;

a) sen miksi nuo molemmat tekijät (motivaatio ja sitoutuneisuus) tarvitaan  

b) tuon ihmisten ja organisaation suorituskyvyn johtamisen ylivoimaisesti tärkeimmän kysymyksen

 

 

Kysymys kuuluu: Kuinka paljon meillä on ihmisiä noissa työhön omistautumisen eri laatikoissa ? Mitä tämä tarkoittaa suorituskyvyllemme ?

 

 

 

DreamLeader – Omistautuminen tarjoaa vastaukset tuohon kysymykseen

 

Olen julkaissut DreamLeader – Omistautuminen palvelun, joka antaa Sinulle vastaukset noihin kysymyksiin. DreamLeader – Omistautuminen on mittausmenetelmämme organisaatiosi työhön omistautumisen kokonaistilanteen tunnistamiseen ja analysointiin.

 

DreamLeader – Omistautuminen mittaa seuraavia asioita;

 

  • Mitkä ovat tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat henkilöstömme motivaatioon ja sitoutuneisuuteen ?
  • Mikä on motivaation ja sitoutuneisuuden nykytilanne organisaatiossamme ? Onko siipi maassa vai ilmassa ?
  • Miten tilanne on kehittynyt viimeisen 12 kuukauden aikana ? Mikä on vaikuttanut kehitykseen ?
  • Kuinka paljon meillä on korkeasti motivoituneita sekä korkeasti sitoutuneita henkilöitä ? Entäs muut ?
  • Miten nykytilannetta voisi parantaa ? Mitkä ovat keskeisimmät asiat, joita kehittämällä tilanteemme voisi kehittyä positiiviseen suuntaan ?
  • Uskallammeko me puhua tästä asiasta ? Pitäisikö tähän asiaan kiinnittää enemmän huomiota ?

 

 

DreamLeader – Omistautuminen auttaa Sinua yhteisen keskustelun avaamisessa

 

Motivaatiosta ja sitoutuneisuudesta voi olla joskus vähän vaikea puhua. Toisaalta, suoritustason parantamisen näkökulmasta tuohon asiaan pitäisi päästä nopeasti kiinni. Tästä näkökulmasta – rohkeus kannattaa ! Tähän ongelmaan tarjoaa ratkaisun DreamLeader – Omistautuminen. Saat palvelullamme nopeasti ja vaivattomasti selville organisaationne työhön omistautumisen tason.

Tärkein hyötysi voi olla kuitenkin se, että saat apua yhteisen keskustelun avaamiseen. Tuota keskustelua edistää monesti se, että meillä on jokin yhteinen käsitys ja luotettava tilannekuva siitä, missä tällä hetkellä mennään ? Mistä kehitystyömme pitäisi aloittaa ?  Mitkä ovat faktoja ja mitkä olettamuksia ? Miten tätä keskustelua voisi lähteä edistämään ilman, että homma menee syyttelyksi ?

Tästä voit tutustua DreamLeader – Omistautuminen työkaluumme. 

Annan mielelläni lisätietoja palvelustamme. Tästä voit tutustua videooniMiten hyvinvointi muutetaan tuottavuudeksi ?

 

tomi.kasurinen@dreamleader.fi – 050 3615121 – www.dreamleader.fi

 

Lue tästä suosittu blogimme: Modernin johtamisen tärkeimmästä KPI:sta

Tästä voit tutustua DreamLeaderin tarinaan. Se on tarina modernin johtamisen ja työyhteisön kehittämisestä