Tein HR Pulssi 2017 tutkimuksen tuloksista omat johtopäätökseni.

 

Viimeisimmässä HR viesti lehdessä 5/2017 julkaistiin tutkimustulokset HR Pulssi 2017 tutkimuksesta. Tutkimuksen tulokset olivat erittäin mielenkiintoiset ja ajatuksia herättävät. Ne herättivät allekirjoittaneen miettimään seuraavia kysymyksiä;

 

Mistä nuo tulokset kertovat ? Mikä on haaste ? Miten tässä voisi onnistua ? Mitkä on ne ensimmäiset kysymykset, jotka meidän pitää tunnistaa  ?

 

Tulokset kertovat sen, että jotakin isoa on nyt tapahtumassa. Työelämä ei ole enää entisellään. Vanhat ajatukset ja vanhat keinot eivät vaan enää toimi. Nyt tarvitaan uutta ajattelua !

Se, että HR-ammattilaisia puhututtaa nuo edellä olevat asiat – kertoo juurikin siitä, että uutta ajattelua on jo liikkeellä. Se on siis ehdottomasti positiivinen asia.

Nyt vaan kohti toimenpiteitä ja tekemistä. Keinot on jo olemassa. Kyse on enää halusta ja jonkin verran rohkeudesta. Nyt pitää vain todeta ääneen, että henkilöstöjohtamisen uusi aika on alkanut ! Enää ei kannata odottaa. Seuraavat ovat myöhässä.

 

Ohessa johtopäätökseni tutkimustuloksista

 

 

Tästä on kyse. Johtajuuden kehittämisestä. Se on johtamisen vaikuttavuuden parantamista työyhteisössä. Kyse on vuorovaikutteisesta toiminnasta – yhteistyöstä, jossa voi onnistua ainoastaan luottamalla ja olemalla luottamuksen arvoinen !

 

 

Johtajuuden kehittämisessä on kyse paljon muusta, kuin vain yksilöiden osaamisen kehittämisestä.

Kyse on koko työyhteisön toiminnan ja yhteistyön sekä vuorovaikutuksen kehittämisestä. Kulttuurin kehittyminen on lopputulos johtajuuden ja työyhteisön toiminnan, yhteistyön sekä vuorovaikutuksen kehittymisestä.

Luonnollisesti tämä edellyttää myöskin sitä, että yksilöiden ajattelu- ja toimintatavat kehittyvät. Kyse on kokonaisuudesta – ja sen tasapainoisesta kehittämisestä.

 

Kaikki asiat eivät ole muuttumassa

Vaikka maailma muuttuukin – ei kaikki asiat ole muuttumassa. Eräs asia, joka ei muutu on se, että kyllä tuloksellinen kehitystyö perustuu mitattavuuteen. Siihen, että tiedämme mistä tilanteesta lähdetään liikkeelle ja mitä tuloksia kehitystyöllä saavutetaan.

Jos haluat tutustua siihen, miten edellä mainittua kokonaisuutta ja sen kehittymistä voidaan mitata – tutustu tästä linkistä asiaan tarkemmin.

 

Keskustelen mielelläni kanssasi tarkemmin siitä, mitä edellä oleva tarkoittaa organisaatiosi arjen kehitystyössä.

 

tomi.kasurinen@dreamleader.fi – 050 3615121 – www.dreamleader.fi

Tästä voit tutustua tarkemmin DreamLeaderin tarinaan. Se on tarina modernin johtamisen ja työyhteisön kehittämisestä.

Suunnitteletko yrityskohtaista valmennusta ? Säästä aikaasi. Meillä on Sinulle ehdotus ! Kerrot vain toiveesi meille !