Työntekijäkokemuksen kehittämisen keskeisin tavoite on parantaa työnantajan kyvykkyyttä kilpailla tulevaisuuden osaajista.

Alkuun pääsee kolmella yksinkertaisella kysymyksellä. 1) Miksi Teillä ollaan töissä? 2) Miksi Teiltä lähdetään pois? 3) Miksi Teille tullaan töihin?

Ensimmäisessä vaiheessa kyse on siis yksinkertaisesti pitovoima-, työntövoima- ja vetovoimatekijöiden tunnistamisesta ja tähän kokonaisuuteen liittyvien vahvuuksien ja kehityskohteiden analysoinnista.

Tärkeintä on realistisen tilannekuvan rakentaminen ja määrätietoinen kehittäminen. Ja kuten otsikossa lukee. Kehittämistyöstä ei kannata tehdä rakettitiedettä.

Jokainen työnantaja ja työpaikka voi vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Tulevaisuus ei tule annettuna. Se tehdään tämän päivän teoilla. Asenne ratkaisee – etenkin tulevaisuuden rakentamisessa.

Miten tulevaisuuden kilpailukykyinen ja hyvinvoiva työyhteisö rakennetaan? Löydät lisätietoja tästä.

 

Haluatko keskustella tarkemmin työntekijäkokemuksen kehittämisestä?

 

Keskustelen mielelläni kanssasi: tomi.kasurinen@dreamleader.fi

050 3615121

 

DreamLeader Oy on modernin johtamisen ja työyhteisön kehittämisen asiantuntija, joka on keskittynyt uuden ajan työelämän muutoskyvykkäiden, tuottavien ja hyvinvoivien työyhteisöjen kehittämiseen. DreamLeaderin kehitystyön keskiössä on uuden ajan työelämän tietojen, taitojen, kyvykkyyksien ja voimavarojen kehittäminen. Yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasolla. www.dreamleader.fi