Ysäriläinen muutosjohtaminen.

 

Ensin vaihdettiin toimitusjohtaja. Sitten vaihdettiin johtoryhmä. Sitten vaihdettiin strategia. Sitten muutettiin rakenteita. Sitten jalkautettiin strategia. Lopuksi aloitettiin homma alusta, koska mikään ei muuttunut.

Lopputuloksena tulikin tilanne, että ihmisten siirtäminen laatikosta toiseen ja laatikoiden uudelleen nimeäminen ei muuttanutkaan mitään käytännön tekemisen tasolla. Tehtiin samoja asioita samalla tavalla kuin aina ennenkin – mutta raportoitiin uuden rakenteen mukaisesti.

 

Kukaan ei sisäistänyt uutta strategiaa, ei edes johtoryhmä. Tästä ei vaan uskallettu puhua yhdessä.

Jalkauttamisen syyllisiksi leimattiin keskijohto, joka ei onnistunut kalvosulkeisissa sitouttamaan henkilöstöä strategian toteuttamiseen. Ei vaikka tilaisuuden lopuksi vielä erikseen kysyttiin ”onko jollakin jotakin kysyttävää?”. Yleensä ei ollut. Ihme juttu.

Vähän myöhemmin huomattiin, että olisi ehkä kannattanut kysyä ja keskustella enemmän. Se kuului ruotsalaisille. Ei meille. Meille oli tärkeintä keskittyä businekseen.

 

Ja kyllä siinä aina välillä onnistuttiinkin. Tulosta syntyi. Ja jos ei syntynyt, niin sitten edellä mainittu ”muutosprosessi” aloitettiin alusta.

Kaikilla oli koko ajan kiire. Puhuttiin, että muutos on jatkuvaa. Harmi vaan, että mikään ei oikeasti muuttunut. Sama prosessi toistui. Eli tosiasiassa muutoksen näkökulmasta juostiin paikallaan. Se siitä jatkuvasta muutoksesta.

 

Oi näitä aikoja. Kaipaamaan jäi?

Ei kukaan. Ihmisen arvo tässä maailmassa oli määritelty talousjohtajan excelissä. Kulueräksi. Onneksi kuitenkin jouluna kiiteltiin ja puhuttiin kivasti. Jaksoi vähän aikaa vähän paremmin. Ainakin joulun pyhät.

 

Ysärin muistoja kunnioittaen.

Tomi Kasurinen, DreamLeader Oy, tomi.kasurinen@dreamleader.fi, 050 3615121

 

DreamLeader Oy on modernin johtamisen ja työyhteisön kehittämisen asiantuntija, joka on keskittynyt uuden ajan työelämän muutoskyvykkäiden, tuottavien ja hyvinvoivien työyhteisöjen kehittämiseen. DreamLeaderin kehitystyön keskiössä on uuden ajan työelämän tietojen, taitojen, kyvykkyyksien ja voimavarojen kehittäminen. Yksilö-, työyhteisö- ja organisaatiotasolla. www.dreamleader.fi

Miten rakennetaan uuden ajan menestyvä ja hyvinvoiva työyhteisö? Löydät lisätietoja tästä.